Kollégánk méltó kitüntetést kapott karácsony előtt. Majoros Mariann a “Szent Kristóf a Gyermekekért Díjat” kapta meg, mely kellőképpen mutatja azt az áldozatos munkát, melyet a kolléganő több évtizede végez gyermekeink között és velük.

Az alábbi méltatással fejeztük ki kolléganőnk felé elismerésünket!

Majoros Marianna – Szent Kristóf díj

Évtizedek óta Fóton a Gyermekvárosban, mai nevén Károlyi István Gyermekközpontban dolgozik. Kezdetben nevelő, majd csoportvezető nevelő volt, a Különleges Gyermekotthon megalakulása óta csoportvezető nevelő. Határozott, következetes nevelő, aki megadja a gyermekeknek a személyre szóló figyelmet. A halmozottan sérült, mozgássérült és értelmi fogyatékos gyermekekkel évtizedeken át végzett munkája során mindig nagyon fontos volt számára az, hogy a gyermekcsoporton belül mindenki megkapja a szükségleteinek megfelelő ellátást, törődést. A gyerekek igénylik és elfogadják ezt a gondoskodó szeretetet, minden gyermek és fiatal nagy bizalommal fordul hozzá. Mariann minden korosztállyal megtalálja a hangot: a csecsemőtől a fiatal felnőttekig mindenkivel kiválóan tud kapcsolatot teremteni. Attitűdjében a segítőkészség mellett az önállóságra nevelés is fontos szerepet játszik. Bár az utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek is bizalommal fordulhatnak hozzá, számára az jelenti a legnagyobb örömöt, ha a halmozottan sérült gyerekek elérik az önállóságuk legmagasabb fokát. Nevelésük, fejlesztésük érdekében igyekszik a csoporton belüli kollégákkal is összhangban dolgozni, megteremteni a gyerekek és fiatalok számára azt az otthonos, biztonságot és nyugalmat adó légkört, ami a fejlődésüket a leginkább segíti. A gyerekekkel szemben reális elvárásokat támaszt és megadja mindenkinek a számára szükséges támogatást is. A gondjaira bízott gyermekekért anyatigrisként küzd, a Gyermekközpont munkatársaival és a gyermekek életében szerepet játszó szakemberekkel (orvosokkal, gyógypedagógusokkal, gyámokkal stb.) együttműködve próbálja mindenki számára minden helyzetben megtalálni a legjobb megoldást. Munkája, szolgálata által a társadalom egyik legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő csoportja számára válhat a gyermekkor mégis széppé, örömtelivé.

Szent Kristóf a Gyermekekért Szent Kristóf a Gyermekekért Szent Kristóf a Gyermekekért