Fergeteges hangulatú koncerttel ünnepeltük meg a Károlyi István Gyermekközpont megalakulásának 25. évfordulóját.

Kellemes vasárnap délutánunk volt április 15-én. Nekünk különösen kedves volt ez a nap, hiszen Károlyi István Gyermekközpont megalakulásának 25. évfordulóját ünnepeltük.

Fóton az 1990-es évek elején kezdődött a családias szerkezetű, a gondozottak egyéni szükségleteihez igazodó ellátás feltételeinek és gyakorlatának kialakítása. Az átalakítási folyamatában végső célként egy alapjaiban humanisztikus, családi és gyermekközpontú szükségletorientált gyermekvédelmi szakellátás kialakítása volt a cél. Átalakult a struktúra, átalakult az intézmény. A Fóti Gyermekváros névváltozásáról a Népjóléti Minisztérium döntött, 1993 április 15-i hatállya. Eszerint az intézmény a „Károlyi István Gyermekközpont” nevet vette fel.

A vasárnapi ünnepi koncerten intézményünk jószolgálati követe, Kovács Nóri melengette meg dalaival, a szép számmal megjelent hallgatóság szívét. A közönség soraiban helyet foglalt többek között gróf Károlyi László és felesége Károlyi Erzsébet asszony, Schmittné Makrai Katalin (jószolgálati követünk), Bartos Sándor (Fót város polgármestere) valamint dr. Finta Béla (Fót város jegyzője). A rendezvényen a nézőknek lehetőségük volt a gyerekek javára működő alapítványt támogatni.

Ez a program most kivételesen a felnőtteknek szólt, de – természetesen – a nálunk élő gyerekek sem unatkoztak a hétvégén: az áprilisi programsorozatunk keretén belül szombaton közös filmnézős délutánon vettek részt.

Az ünnepi koncert és az azt követő állófogadás Fóti Károlyiak Alapítvány és a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Jó volt újra együtt lenni!

forrás: kigyk.hu