Povázsay Kovács Mariann méltatása – Odaadó díj – 2022

Károlyi István Gyermekközpont

Különleges Gyermekotthon

A gyermekvédelem soha nem könnyű terület. Azon belül a különleges gyermekotthonban lévő feladatellátás több mint nehéz, és mégis egyben „különleges”! Povázsay Kovács Mariann 2003 óta dolgozik a Gyermekközpontban, és 2008 óta, mint otthonvezető végzi kiemelkedő munkáját.

Azonban jelen pillanatban nem is arról van szó, hogy az ünnepelt kolléga hány éve dolgozik a területen, hanem arról, hogy milyen szerepben és minőségben. Povázsay Kovács Mariann mai nyelven fogalmazva az etalon. A munka végzése, a munkájának minősége és kiemelkedő személyisége méltán teszi őt példaértékűvé. A feladatbírása már-már legendás, hiszen nem ismer olyat, hogy nem lehet, nem tudjuk, vagy nem lehet megoldani.

Kollégái és vezetőtársai egyaránt bizalommal és tanácsait megfogadva keresik fel. A rá bízott gyermekeket és fiatalokat olyan biztonsággal, szeretettel és egyben következetes neveléssel neveli, támogatja és szereti, hogy minden gyermek átérzi az érzelmi biztonság minden nyugtató másodpercét. Mosolyával minden gyermek bánatkönnyeit örömkönnyekké varázsolja. Személyiségéből áradó meghittség és béke egyaránt elvarázsol kicsit és nagyot.

Munkájára kiemelkedően jellemző, hogy a nap huszonnégy óráját lefedi mindazzal a gondoskodással, ami lényéből sugárzik. Szakmai tudása mind a gyermekfelügyelők, mind a nevelők és a vezető társak munkájában megjelenik, hiszen az általa képviselt értékes tapasztalat több ízben előrelendített nem egy munkafolyamatot.

Povázsay Kovács Mariann számomra is egy minta. Tőle csak tanulni lehet. Nyugalma és szakmai odaadása az elkövetkező nemzedékek számára is egy reményt ad. Egyik kedvenc szavajárása:

„Nem baj, ezt is megoldjuk!”

Megtisztelő számomra, hogy együtt dolgozhatom vele, hálával tartozom neki, hogy mindig lehet rá számítani.

Fót, 2022. szeptember 27.

 

Páger Pál Attila
igazgató

Povázsay Kovács Mariann és Páger Pál Attila    Odaadó díj