Az Alapítvány neve: Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány
Székhelye: 2153 Fót, Vörösmarty tér 2.
Képviselője: Gróf Károlyi László, Vargáné Százvai Erzsébet Ágnes – kuratóriumi elnökök
Számlaszám: Dunakeszi OTP 11742104-20021001
Adószám: 18662443-1-13
Végzés száma: 4.Pk. 62.976/1993/22. (Pest Megyei Bíróság)
Kapcsolattartó: Sándor Eszter (+36/20/914-7283,
info@fotialapitvany.hu)

A Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítvány 1993. óta működő, 1998. óta közhasznú szervezet, mely olyan gyermekek felneveléséhez kéri segítségét, akiknek nem adatott meg, hogy legtöbbünkhöz hasonlóan családban, vér szerinti szüleik, testvéreik és rokonaik között nőjenek fel. Nekik szüleik által valamilyen okból elhagyatva, árván és félárván kell felcseperedniük, az állam gondozásában. Róluk a szülői gondoskodás helyett az állam kell, hogy gondoskodjon, nekik családi otthon híján Gyermekközpontunk kell, hogy otthont adjon, és minden szülői törődést és szeretetet az itt dolgozó nevelőknek és szakembereknek kell pótolniuk.

A szervezet célja a Károlyi István Gyermekközpontban, illetve jogelődjében, a Fóti Gyermekvárosban nevelkedő vagy nevelkedett jelenlegi vagy volt állami gondoskodásban élő személyek életének megkönnyítése, önálló életkezdésének támogatása, a saját otthon megteremtésének és megtartásának elősegítése, ezen személyek lelki gondozásának patronálása. Az alapítvány a célok elérése érdekében feladatának tekinti a szponzorok felkutatását ill. a gyermekvédelem támogatására létrejött alapítványokkal történő együttműködését is. Segíti az intézmény szakmai programjait.

Segítséget nyújt továbbá a tartósan beteg, pszichés zavarokkal küzdő gondozottak különleges és speciális szükségleteinek megfelelő terápiás feltételek biztosításához. A színvonalas és hatékony ellátás érdekében közreműködik a gondozást végző személyzet továbbképzésében, a szakmai színvonal emelése érdekében képzési, továbbképzési programokat szervez. Közreműködik a különleges és speciális szükségletű állami gondoskodás alatt álló gyermekek terápiás kezelésében, ehhez segítséget nyújt. Rekreációs programokat szervez.

Legyen részese adománya által munkánknak, mellyel sok-sok család nélkül felnövekvő gyereknek tesszük szebbé életét, reménytelibbé életkilátásait,  mert minden segítség számít!

 Segítsen azért, mert

  • Önnek a naposabb oldal jutott
  • saját élete kapcsán tudja, hogy nehéz helyzetben együtt könnyebb
  • jobb kedve lesz tőle
  • másoknak is boldogságot hoz

Segítsen, mert

  • tudja, Önnek sem volt mindig könnyű
  • nem tudja, Önnek mit tartogat a sors, amikor jól jöhet egy kis segítség

és  mert segíteni jó:

  • bearanyozza a napot, többnek, jobbnak érzi magát tőle, szebb lesz az élete azáltal, hogy kevesebb szomorú és több vidám arc veszi körül

és mert

”A szeretet emeli trónjára az embert!”  

Az igaz megértés, nem a világ jelenségeinek megértése, hanem az embernek, s rajta keresztül minden emberinek. Önmagunk megértése, megvilágosodás. A többiek megértése bearanyozza megvilágosodott napjainkat. A megértés feltétele: a szeretet, amellyel másokat a szívünkbe
befogadunk. Amikor a megértést elneveztük szeretetnek, trónjára emeltük
az embert. Senkivel sem történhet meg olyan dolog, ami nem emberi. Az
emberbe sok minden belefér: a nagyság éppúgy, mint a törpeség. Nem csak nagy dolgokra születtünk, hanem kis dolgokra is. Az
élet mindennapokból áll, a nagy dolgok semmiségekből tevődnek össze. Mindig tudd: a dolgok egyszer történnek meg veled. A legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz.”    (Tatiosz)

A Gyermekközpontban folyó munkáról kérjük, tájékozódjon az intézmény szakmai oldalain!

Köszönjük támogatását!

 

Vélemény, hozzászólás?